Royal Vendégház

Miskolctól 20 km-re, a Bódva völgyében

Környékbeli látnivalók

Edelény 3 km-re van. Itt található a L'Huillier–Coburg Kastély, mely az ország egyik legszebb és legnagyobb barokk kastélya.

Az épületegyüttes a Bódva folyó és a Holt-Bódva ág által körül ölelt szigeten épült, innen a kastélysziget elnevezés. 1716 - 1730 között épült korai barokk stílusban, építtetője a lotaringiai származású báró Jean-Francois L'Huillier Főbb attrakciók: múzeum, látogatóközpont, turisztikai információs pont, kávézó, múzeumi shop, barokk kastélykert, Holt-Bódva projekt, gyermekjátszótér, új gyalogoshíd, parkoló

http://www.edelenyikastelysziget.hu

Igazi földalatti vízi világba csöppenhetünk a miskolctapolcai fürdőben, ahol a mészkőbarlang közel 29 Celsius-fokos termálvize fejti ki jótékony hatásait.

A vendégek több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit.

http://www.barlangfurdo.hu

A lenyűgöző Diósgyőri várat és Lillafüredet is érdemes a programba iktatni.

Lillafüred turisztikai jelentősége kiemelkedő, hiszen az ország egyik legjobb adottságokkal büszkélkedő hegyvidéki üdülőhelye, számos látnivalóval, gyönyörű tájakkal. Nem csak a túrázók, hegymászók, kirándulás szerelmeseinek egyik kedvelt célpontja Lillafüred, de a vadászok körében is nagy népszerűségnek örvend. 

 http://www.diosgyorivar.hu

Aggteleki Nemzeti Park és Cseppkőbarlang: Magyarország észak-keleti határvidékén, az egykori Gömör - Tornai-karsztvidéken található Aggteleki Nemzeti Park páratlanul gazdag természeti és kulturális örökség tekintetében. Az Aggteleki és Szlovák- karszt barlangjai 1955 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Barlangjai - amelyek közül hat barlang látogatható - felveszik a versenyt a világ bármely cseppkőbarlangjával.

http://www.aggtelek.hu


A Royal Vendégházból kiindulva csillagtúraszerűen akár 1 hétig is járhatják a vidéket, annyi a látnivaló. Az autót is elfelejthetik ezekre a napokra: busszal, kerékpárral, gyalogosan is nekivághatnak a környéknek. Érdemes a három közeli horgásztó valamelyikét felkeresni, és egy jót pecázni. A vadászat szerelmeseit kérésre vadőr kíséri útjukon, a kirándulókat a Bükki Nemzeti Park szakvezetője kalauzolja.

Programajánló

Edelényi Kastély

Itt található a L'Huillier–Coburg Kastély, mely az ország egyik legszebb...


Miskolctapolca

Igazi földalatti vízi világba csöppenhetünk a miskolctapolcai fürdőben


Diósgyőri vár

Diósgyőri várat és Lillafüredet is érdemes a programba iktatni.

Elérhetőségünk

Telefon: +36 30 272-8687